Sirkənin qanda şəkəri və təzyiqi aşağı saldığı sübut edilmişdir

573

Bu onun xüsusiyyətlərindən yalnız biridir. Yahoo News Japan nəşri, sağlamlığı qorumaq üçün gündəlik nə qədər sirkə içmək lazım gəldiyini izah etdi. Məqalənin müəllifi Ketsuken sirkənin orqanizmə təsiri ilə bağlı müşahidələrini bölüşdü. Məlum olub ki, gündəlik pəhrizdə bu maddədən az miqdarda istifadə qlükoza səviyyəsi və qan təzyiqinin yüksəldiyi halda onları normallaşdırmağa kömək edir.

Ketsuken xatırladır ki, qanda şəkər səviyyəsinin yüksəlməsi (hiperqlikemiya) diabet xəstələrində insulin çatışmazlığı və ya mədəaltı vəzinin düzgün işləməməsi ilə əlaqədardır. Bunun qarşısının vaxtında alınmaması damarların zədələnməsi, sonra isə digər çətinliklərə səbəb olur. Yüksək qan təzyiqi uzun müddət davam edərsə, ateroskleroz meydana gəlir. Nəticədə qan damarları yaşlanır və təzyiq normadan artıq olarsa, xəstəlik daha da artır. Ümumiyyətlə, mütəxəssis əlavə edir ki, damarların divarları yüksək təzyiq səbəbindən zəifləyir.

Qan təzyiqini və qanda şəkəri azaltmaq üçün fərqli yeməklərə gündə yalnız bir qaşıq (təxminən 15 mililitr) sirkə əlavə edin. Bundan əlavə, sirkə bir çox digər faydalı xüsusiyyətlərə malikdir:

  1. Arıqlamaq. Sirkənin tərkibində arıqlamağa kömək edən amin turşuları, limon turşusu və sirkə turşusu var. Maksimum effekt əldə etmək üçün məşqdən 30 və ya 60 dəqiqə əvvəl içmək daha yaxşıdır.
  2. Yorğunluğun aradan qaldırılması. Sirkə fiziki güc və stresdən sonra bədənin bərpasını sürətləndirəcək.
  3. Antibakterial təsir göstərir. Sirkə sayəsində qidada daha az zərərli bakteriyalar olacaq.
  4. Bağırsaq funksiyasının yaxşılaşdırılması. Bu həm saf, həm də durulaşdırılmış sirkəyə aiddir. Mütəxəssis yazır ki, ikinci variant qəbzliyin qarşısını almaq üçün istifadə olunur.

 

PAYLAŞ